Kozie mlieko spracovávame v maličkej prevádzke, ktorú sme zriadili vedľa nášho domu. Máme malé stádo kôz, približne 12 kusov. O zvieratá a dojenie sa stará manžel a ja sa venujem spracovaniu, baleniu a distribúcii výrobkov. Na výrobu syrov používame len naše mlieko. Celá výroba prebieha ručne. Syry väčšinou predávame priamo na farme, občas dodávame aj do malých predajní. Výrobe sa venujeme od 2018. Hlavnými ochutnávačmi bola najprv rodina, potom blízki a známi až sme sa dopracovali k vybudovaniu prevádzky. Širokej verejnosti ponúkame „mladonické syry“ – hrudku údenú i neúdenú, na gril údený alebo s bylinkami typu Halloumi.
Značka Regionálny produkt Hont bola udelená pre: Kozie syry
Fotogaléria:
Informácie o výrobcovi:
QR