Regionálny produkt HONT

tradičné výrobky z regiónu Hont

  • Domov
  • Regionálne produkty
  • Výzvy
    • Aktuálna výzva
  • Mapa
  • Ako získať značku
  • Aktuality
  • Držitelia certifikátu
  • Kontakt

Špaldová a pšeničná múka

Špaldové a pšeničné zrno vypestované na mojich poliach zomeliem na kamennom mlyne na celozrnnú múku a preosievam do rôznych frakcií.

Špaldová pšenica sa pestovala na našom území už pred stáročiami a je to jeden z pôvodných druhov pšenice. Prestala sa pestovať kvôli nižšej výnosnosti. Dnes vďaka lepšej stráviteľnosti, nenadúvaniu a príjemnej orieškovej chuti sa vracia na trh. Špaldové zrno obsahuje vitamíny B1 a B2, draslík, vápnik, horčík, stopové prvky: zinok, železo, meď, ale aj esenciálne aminokyseliny fenylalanín a tryptofán, čím v kvalite prekonáva väčšinu odrôd pšenice.

Značka Regionálny produkt Hont bola udelená pre: Špaldová a pšeničná múka

Fotogaléria:

Informácie o výrobcovi:

Ing. Maroš Novák
935 03 Bátovce 136
okres  Levice
tel: 0904 841447
email:  nonko243@gmail.com
web:

QR

Mapa

Rozprávková dedinka

Mikroregión Južné Sitno a obec Počúvadlo vás všetkých pozýva na stretnutie s rozprávkovými … [čítajte ďalej...]

Ďalší remeselníci a výrobcovia sú držiteľmi značky „Regionálny produkt HONT“

V marci 2023 udelila certifikačná komisia značku Regionálny produkt Hont šiestim uchádzačom. … [čítajte ďalej...]

Kalendár podujatí 2023

Prinášame vám Kalendár podujatí pre rok 2023 v regióne Zlatej cesty. Na podujatiach sa môžete … [čítajte ďalej...]

Schéma spolupráce

Schéma spolupráce pri rozvoji systémov kvality lokálnych produktov s označením “Regionálny produkt” … [čítajte ďalej...]

Kontakty

Koordinátorom regionálneho značenia produktov a služieb pre región Hont je Občianske združenie Zlatá cesta.

Občianske združenie Zlatá cesta
Prenčov 300
969 73 Prenčov

Telefón: +421 45 672 62 43
E-mail:prieberova@zlatacesta.sk
Web: www.zlatacesta.sk

Koordinátor regionálneho značenia

Zlata Cesta

Koordinátor reg. značenia v SR

Finančná podpora

Copyright © 2023 · Regionálny produkt HONT · Log in