Byliny zbieram od marca do septembra na bezpečných ekologických miestach, korene vykopávam na jar a jeseň. Za pozbierané byliny poďakujem a na miesta sa opakovane vraciam a zbieram semená, aby som byliny opäť na jeseň, či nasledujúcu jar vysiala a tak vrátila čo som si vzala. Byliny a korene suším a následne uskladňujem v sklenených nádobách, papierových či plátených vreckách. Bylinné sirupy vyrábam z mojich bylín, nerafinovaného cukru a vody bez chlóru. Sirupy nesterilizujem, aby sa v nich zachovalo čo najviac prírodných účinných látok, niekedy pasterizujem na 80 stupňov, preto je potrebné uchovávať ich v chladničke (trvanlivosť cca 12 mesiacov).
Značka Regionálny produkt Hont bola udelená pre: sušené divoké byliny z Bátovskej kotliny, čajoviny, bylinné zmesy a bylinné sirupy.
Fotogaléria produktu
Informácie o výrobcovi:
Mapa