Regionálny produkt HONT

tradičné výrobky z regiónu Hont

  • Domov
  • Regionálne produkty
  • Výzvy
    • Aktuálna výzva
  • Mapa
  • Ako získať značku
  • Aktuality
  • Držitelia certifikátu
  • Kontakt

Pukanské párance

Pukanské párance som sa naučil variť od mojich rodinných príslušníkov, otca, starého i prastarého otce, báčiho i majstrov, ktorí toto jedlo pravidelne varili popri svojej práci. Párance uhliarske varili ženy a muži zase tie drevárske. Zaužívaná je posýpka z pečených zemiakov a slaninky, či tvarohu. No sem tam aj kapusta, hríby, lečo, mak, orechy, praženica. Fortieľ je v dobrom vymiesení cesta z múky, vody a soli, aby sa cesto dalo párať, keďže sa v lese nedalo rátať s krájaním na lopári.

Značka Regionálny produkt Hont bola udelená pre: pukanské párance

Fotogaléria:



Informácie o výrobcovi:

Peter Klinko PUK

Námestie mieru 48/42

935 05 Pukanec

okres Levice

tel: 0911 810026

email: peter.pukopuk@gmail.com

 

QR

Mapa

Zlaté slnko bolo udelené aj za Regionálny produkt HONT

Ocenenie ZLATÉ SLNKO 2025, pod záštitou spoločnosti Slovenský potravinársky priemysel a.s. so sieťou … [čítajte ďalej...]

Značka „Regionálny produkt Hont“ v roku 2025 bola udelená

Certifikačná komisia pre udeľovanie značky "Regionálny produkt Hont" zasadala  15.apríla 2025. Boli … [čítajte ďalej...]

Výzva na udelenie značky „Regionálny produkt HONT“

Dňa 19. februára 2025 vyhlásilo OZ Zlatá cesta výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky … [čítajte ďalej...]

„Regionálny produkt Hont“ na Regine RTVS

Značka "Regionálny produkt Hont" sa prezentovala pri nahrávaní relácie pre RTVS Regina. Pozrite si … [čítajte ďalej...]

Kontakty

Koordinátorom regionálneho značenia produktov a služieb pre región Hont je Občianske združenie Zlatá cesta.

Občianske združenie Zlatá cesta
Prenčov 300
969 73 Prenčov

Telefón: +421 45 672 62 43
E-mail:prieberova@zlatacesta.sk
Web: www.zlatacesta.sk

Koordinátor regionálneho značenia

Zlata Cesta

Koordinátor reg. značenia v SR

Finančná podpora

Copyright © 2025 · Regionálny produkt HONT · Log in